Сучасні українці різко змінили «відпусткові вподобання»
01.07.2016 14:43

Активні українці сьогодні взагалі перестали відпочивати. Вони просто змінюють одну форму активності на іншу. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA повідомив політолог, громадський діяч Володимир Цибулько.

Коментуючи ситуацію стосовно зменшення туристичного потоку з України до Криму, наш співрозмовник повідомляє наступне: «По-перше, величезна кількість людей переорієнтувалася на Карпати. По-друге, Київ, Київщина, Канів, Херсонщина, Миколаївщина, Одещина стали альтернативою відпочинку в Криму».

За словами експерта, якщо раніше українці обирали переважно пасивний відпочинок а-ля «я плачу гроші, а ви мене розважайте», то зараз з’явилося дуже багато шанувальників активного відпочинку.

«Люди самі придумують щось цікаве, більш дешеве в плані витрат і корисне для здоров’я. Тобто, мені здається, що раціоналізація відпочинку є дуже осмисленим кроком, кроком більш активним, ніж пасивним. Люди хочуть самі формувати свій порядок денний, а не платити гроші і чекати, коли їм забезпечать певні розваги. От тут принципова різниця, яка відчувається з часів агресії Росії», - зазначає політолог.

«Наприклад, мої друзі взагалі перестали відпочивати. Вони просто змінюють одну форму активності на іншу. Інші люди можуть розцінювати таку «відпустку» як збільшення навантаження, але активні громадяни відпочивають виключно в формі зміни активності з однієї на іншу», - резюмував Володимир Цибулько.

Нагадаємо, раніше повідомлялося про те, що цього року українці стали рідше їздити в Крим. У червні адміністративну межу перетнуло близько 180 тисяч громадян, що на 60 тисяч менше ніж за цей же період у 2015 році.