Хто насправді має дбати про безпеку пастви під час Хресної ходи
27.07.2016 14:42

Дбати про безпеку пастви має не поліцейський чи державний чиновник, а пастир. Про це в ексклюзивному коментарі інтернет-виданню Новости Украины – From-UA розповів український журналіст Віталій Портніков.

На думку нашого співрозмовника, священним обов’язком пастиря є не тільки уподобання і проведення різних ритуалів, а й забезпечення безпеки пастви.

«Насамперед, саме пастир, а не поліцейський чи державний чиновник має подбати про безпеку пастви, яка довіряє пастирю. І організація такого дійства в період очевидної напруги в державі, в період, коли продовжуються військові дії, в період, коли до цієї Хресної ходи ставляться по-різному, в період, коли до цієї Хресної ходи можуть приєднатися провокатори, які не мають нічого спільного ані з церквою, ані з релігією, але готові використати велике скупчення людей для провокацій різного типу, у тому числі і терористичні акти, проводити в такий період саме такий захід – означає кричущу безвідповідальність пастирів по відношенню до пастви», - зазначає експерт.

У той же час, додає журналіст, висновки із цієї безвідповідальності та готовності поставити під ризик людей, які є вірними до цінностей тієї чи іншої конфесії, мають робити самі віруючі.

«Ми зможемо тільки із величезним здивуванням констатувати цю безвідповідальність у людей, які б мали за своїм покликанням бути людьми відповідальними, якщо б вони дійсно вірили в Бога, а не використовували своє перебування в сані іносвященицьких кафедр для діяльності, яка не має нічого спільного із релігійним служінням», - резюмував Віталій Портніков.

Нагадаємо, раніше інтернет-видання Новости Украины – From-UA повідомляло про те, що близько 10 тисяч учасників хресного ходу Української православної церкви Московського патріархату завершили сьогоднішній молебень на Володимирській гірці в центрі Києва.