14.03.2013 11:47
Колишній директор державного підприємства «Волиньторф», якого підозрюють у хабарництві та розкраданні державних коштів, залякує своїх колишніх підлеглих задля того, щоб вони виходили на мітинги. А деяким платить гроші, повідомляє інтернет-видання Smi2.ru.

Як нам розповів один із робітників, що побажав залишитись невідомим, Киричик Іван Миронович (звільнений директор, прим.автора), запропонував платити 200 гривень на добу за участь у мітингу.

- Іван Миронович подзвонив до мене та сказав, щоб я пакував валізи та з іншими їхав до Києва під Адміністрацію Президента. Сказав, що підніме заробітну платню, якщо ми його відстоїмо, та заплатить за дві доби мітингу 400 гривень. Коли я йому сказав, що я захворів та не можу поїхати, він відповів, що всіх, хто не поїде на мітинг він звільнить. Та я ж розумію, що Іван Миронович коїть кримінал. Як я маю хворий їхати? До того ж я чітко розумію, що Іван Миронович відстоює свої інтереси та підставляє працівників підприємства під кримінальну статтю. Це ж фактично рейдерське захоплення звільненим директором нашого підприємства.

Як з’ясували наші журналісти, звільнений міністром директор ДП «Волиньторф» Іван Киричик, не бажає залишати посаду та фізично не пускає на підприємство новопризначеного Міністром директора Олександра Андрійовича Шульгу. Іван Миронович залякав своїх працівників тим, що ніби то йде рейдерське захоплення підприємства. Можна зрозуміти, як злякалися прості люди для яких підприємство - це єдине джерело доходу. Але ж звільнений директор фактично підставляє своїх підлеглих під кримінальні статті.

Нам стало цікаво, чого ж так боїться екс-директор.

А боїться він виктриття своїх тіньових схем за час керування підприємством. Те, що він носить годинники, ціна яких в декілька сот разів перевищує його зарплатню, водить дуже дорогу автівку, будує величезний будинок, свідчить про його "честну" діяльність. А як відомо, така діяльність призводить до кримінальної відповідальності. Відомо це і йому. Але ж навіщо втягувати у це своїх минулих підлеглих? Відповідь дуже проста: бо окрім нього особисто за ришітку попрямує і його жінка, яка працює головним інспектором відділу кадрів на тому ж підприємстві, що суперечить закону, а також його кум, що виконує обов'язки директора у той час, коли Киричик перебуває на "лікарняному", а також працює головним інженером на підприємстві.

Наш кореспондент поспілкувався з юристом видання.

- Скажіть будьласка, хто із сторін діє правомірно? Екс-директор, чи новопризначений керівник?

- Тут все однозначно. Директора державного підприємства призначає профильне міністерство. У законі немає жодного пункту, щоб змушував міністерству погоджувати свої дії з колективом підприємства, або з органами місцевого самоврядування.

- А які наслідки чекають на порушників?

- Не можу відповісти на це запитання. Це вирішуватиме суд. За статтею 206, п.2 Уголовного Кодексу, такі дії караються позбавленням волі від одного до п'яти років.

- А чи несуть відповідальність бунтівники? Це ж пересічні громадяни, яких ввів в оману екс-директор.

- Це залежатиме від їхніх дій та від волі нового керівника, а також від профільного міністерства. На практиці, відповідатимуть активісти бунту.

- Дякую вам за консультацію. До побачення.

Одже, ми будемо ретельно стежити за розвитком подій на Волині.