Ирпенский криминальный квартет: кто и зачем восстанавливает в должности одиозного беглого ректора?
19.10.2014 11:21

В Ірпені на Київщині всі гілки влади намагається захопити команда,  до якої входять екс-ректор та утікач від закону, суддя місцевого суду, колишній КГБіст, а також людина забудовника під прапорами президента.

В ідеалі, для того щоб здобути перемогу на виборах, політику потрібні порядність, чіткий план роботи та прихильність людей. Однак, на жаль, в Україні частіше використовують іншу формулу: гроші, брудні технології, порушення закону, відповідно, «свої» люди у судовій системі. І, що надважливо, злагоджена команда, в якій всі покривають одне одного (не задарма, звісно) і працюють на результат (для кожного свій, само собою).

Зараз така міцна та «дружня» команда утворилася в місті Ірпінь, що на Київщині. Варто зазначити, нині навколостоличні міста становлять надзвичайний інтерес для тих, кому кортить погріти руки на державному майні. Цінні ліси, під якими не менш цінна земля, на якій, наче гриби, ростуть просто безцінні забудови.Рік тому Ірпінь несподівано прославився завдяки одному ректору, який виявився корупціонером загальнодержавного рівня, а потім ще й несподівано спритним утікачем від закону. З тих пір пан Петро Мельник, можна сказати, став зіркою – мало який українець не впізнає його в обличчя. Тому тим паче дивно, що він, після закордонних переховувань від українського закону, у статусі злочинця та втікача, повернувся до України та активно відбудовує кар’єру на Київщині: агітує за провладних кандидатів і намагається знову очолити Податкову академію. При цьому не лише не ховається від закону, але й сам затіює судову тяганину.

Одіозний ректор-утікач хоче знову очолити пограбовану ним академію

Наразі Петро Мельник взявся агітувати на Київщині одразу за двох кандидатів від «Блоку Петра Порошенка». Про що сам і заявив журналістам:  «Це Олександр Тігов, кандидат на нашому 95 округу, а також кандидат на посаду глави Ірпеня Віктор Мікулін, мій давній колега, ректор академії СБУ».

При цьому, очевидно, що кандидатуру Мікуліна Мельник обрав невипадково. Адже сам Віктор Мікулін є членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів України, а його син  – Андрій Мікулін – є суддею Ірпінського міського суду. Того самого, який зараз розглядає питання повернення Петра Мельника на посаду ректора Ірпінської податкової академії.

Колишній КГБіст і нинішній кандидат у мери Ірпеня Віктор Мікулін 

Син кандидата в мери Ірпеня і місцевий суддя Андрій Мікулін, який може поновити Мельника на посаді 

Так, Мельник позивається до Державної фіскальної служби та Податкового університету з проханням скасувати наказ про його звільнення та поновити на посаді ректора цього навчального закладу.

Однак не все просто і з суддівською династією Мікуліних. Мікулін-старший, безпосередньо потенційний мер, екс-ректор академії СБУ, з СБУ пішов після того, як став учасником ДТП, під час якого загинула людина. За інформацією ЗМІ, Мікулін закінчив школу КГБ і зумисне розвалив академію СБУ, яку очолював. Що на думку, журналістів, є його особистим внеском у ті поразки, яких нині зазнає Україна від Росії, через слабкість «силових» структур.

Згодом Мікуліна призначили членом Вищої кваліфікаційної комісії суддів. У ЗМІ є інформація, що це призначення відбулося за підтримки екс-регіонала Ківалова, який у ПР відповідав саме за формування судової гілки влади. теж у 2010-му році мав намір очолити Ірпінь.

Тоді він ішов від «Єдиного Центру», який очолював Балога. Попри те, що Мікуліна у 2010-му році ірпінці не обрали, він пробує свої сили знову.

Щодо Мікуліна-молодшого, то обґрунтувати його призначення на посаду судді Ірпінського міського суду громадськість та ЗМІ змогли лише впливом Мікуліна-старшого.

Тому не дивно, якщо батько з сином зуміють реабілітувати блудного ректора Мельника на його хлібній посаді. Яка, за офіційними підрахунками збитків, завданих Податковій академії в 2007-2013 рр., принесла підприємливому ректору майже 201 млн гривень.

Зі свого боку, заради перемоги Мікуліна Мельник застосує свій чималий досвід агітатора та експлуататора адмінресурсу, який він напрацьовував ще в часи, коли агітував за екс-президента Януковича.

Однак, про те, як громадськість ставиться до Мельника, жодних ілюзій немає. Це яскраво продемонстрували активісти, які після чергового засідання суду зустріли старого-нового ректора градом кинутих у нього яєць та «антимельниківськими» плакатами.

Крім того, як уже було зазначено, Мельник агітує не лише за Мікуліна, але й за Олександра Тігова, кандидата в народні депутати за 95 округом.

Забудовник Тігов піариться на імені президента за допомогою "VIP-агітатора" Мельника

«Мельник зібрав усіх депутатів разом із селищним головою Венгриком у раді. Говорив, що ми маємо підтримати вибір президента Порошенка й проголосувати за Тигова. Мені це нагадало агітацію Мельника за Януковича в 2004 році, зняту студентами на телефон. Риторика та ж сама, але інше прізвище», – розповідає джерело в Ворзельській раді.

Агітацію за Тігова на своїй сторінці у Facebook прокоментував журналіст Єгор Чечеринда. «Про Петра Мельника... виявляється, бєглий ректор-хабарник вже оклигався, мав особисту зустріч з Петром Порошенком, і нині працює віп-агітатором за кандидата від президентського блоку в Ірпені Олександра Тігова. Сам Тігов іде по 95-му окрузі від Блоку Порошенка, хоча 2 роки тому балотувався у Дніпропетровську від партії Наталі Королевськоі, яка нині балотується від опозиційного блоку Шуфрича-Бойка. Так от, Мельник вже заявив, що дуже підтримує курс Порошенка, всіх його висуванців, а себе вважає жертвою режиму Януковича».

Висловився з цього приводу і Євген Жовтяк,  єдиний кандидат по 95-му округу, який у 2012 році зняв свою кандидатуру з виборів, щоб не розпорошувати голоси і забезпечити Мельнику поразку.

«Особистість Тігова нічим не відрізняється від особистості Мельника, тому очевидно, що вони могли знайти спільну мову.  Який із Тігова представник партії президента? Це простий прилипала. Перед цим він був представником Віктора Януковича у блоці Наталії Королевської. Тобто «розводив» виборців під прапорами пропрезидентської так званої «Ліберальної партії». Ця людина – пристосуванець, і сьогодні він пристосувався до Порошенка». І додав, що Тігов сам по собі «ніхто – виконроб у забудовника Лева Парцхаладзе».

Крім того, за словами самого Мельника, команда Тігова теж підтримує Мікуліна на посаду мера.

Немає сумнівів, що ця четвірка – кандидат у мери Мікулін зі своїм КГБстським та СБУшним минулим і впливом у судовій системі; його син-суддя місцевого суду; «VIP-агітатор» та пронирливий корупціонер Мельник, який вирішує свої кар’єрні справи у тому самому місцевому суді; а також кандидат у нардепи Тігов – пішак забудовника, що прикривається популярною президентською політ силою, – сформувала в Ірпені міцний кримінальний квартет, що має намір узурпувати всі гілки влади в місті і впевнено йде до своєї мети. Методи, звісно, значення не мають.